VALOUS

Aromahoito
Aromahoito

Mitä on aromahoito ja mitä siitä pitäisi tietää ennen hoitoon tulemista?

Hoitohuoneella käy paljon asiakkaita, joille aromahoito on aivan uusi juttu. Moni tulee vain kokeilemaan, kun on kuullut sen rentouttavasta vaikutuksesta. Ja hyvä että tulevat! Rentoutumisen lisäksi hoidoilla on tosin paljon muitakin vaikutuksia mutta pelkkää rentoutumistakaan ei saa aliarvioida: monen hermosto on ylikierroksilla ja keho stressaantunut, jos tähän saa edes pienen hengähdyshetken, voi jo paljon paremmin. Valous aromahoito on tyypillisesti hierontaa sisältävä aromaterapiahoito. Hieronta on kevyttä, lihaksia hellivää ja lymfakiertoa aktivoivaa mutta tarpeen mukaan käsitellään eri kohtia napakamminkin.

Aromahoito on aina yksillöllinen. Kun saavut hoitohuoneelle, saat täytettäväksi esitietolomakkeen. Jokaisella kysytyllä asialla on tarkoituksensa – kaikkia eteerisiä öljyjä ei voi käyttää kaikille. Erilaisia kondtraindikaatioita, eli käytön estäviä asioita, on muun muassa epilepsia, astma tai glaukooma. Tämä ei siis tarkoita etteikö aromahoito sopisi, jos sinulla on jokin näistä, vaan se estää tai rajoittaa tiettyjen eteeristen öljyjen käyttöä. Alkuhaastattelun jälkeen tuoksutellaan eri eteerisiä öljyjä ja valitaan niistä tälle hetkelle sopivimmat. Nenä kertoo, mitä tarvitaan! Eteerisiä öljyjä valitaan tyypillisesti 2-5 ja niistä tehdään seos, johon tulee kasviöljyä, esimerkiksi manteli-, jojoba- tai oliiviöljyä. Alkuhaastattelun pohjalta mietitään myös hoidettavat alueet. Tähän vaikuttaa toki myös käytössä oleva aika: tunnin hoitokerralla ei ehdi niin perusteellisesti käsittelemään koko kehoa, joten käsittelyyn valitaan vain osa kehosta. Tyypillisesti aromahoito tehdään selälle, niskalle ja hartioille, otan usein mukaan myös jalkaterät ja nilkat. Se voi olla myös täsmähoitoa esimerkiksi selluliitille tai arville. Myös kasvohoito on yksi vaihtoehto. Aromahoitoon voi kuulua myös vatsan käsittely. Vatsan hieronta on monelle vierasta mutta ennakkoluuloista poiketen monelle myös hyvin miellyttävää. Vatsan kautta aromahoidosta saadaan erityisiä hyötyjä, joten sitä kannattaa rohkeasti kokeilla.

Kaiken kaikkiaan hieronnallisen aromahoidon tarkoitus on imeyttää eteeriset öljyt kehoon. Ne imeytyvät ihon kautta verenkierron mukana koko kehoon ja vaikuttavat siellä myös hoidon jälkeen öljystä riippuen muutamankin päivän. Hoidossa on mukana aina myös tuoksut eli hajuaistin kautta tapahtuu myös öljyjen hoitavaa vaikutusta.

Ns. tavalliseen hierontaan verrattuna aromahieronnassa käytetään huomattavasti enemmän hierontaöljyä. Alkuvalmistelut kestävät myös pidempään, joten sinun ei tarvitse kiirehtiä hoitopöydälle. Sinne mennään kaikessa rauhassa, kun ensin on kartoitettu kokonaistilannetta ja valmistettu juuri sinulle sopiva eteerinen öljyseos!

Eteeristen öljyjen lisäksi aromaterapiaan kuuluu kasviöljyt ja kasvivedet. Eteeriset öljyt sekoitetaan aina kasviöljyyn ja kasvivesiä voidaan käyttää myös osana hoitoa. Jos tulet uudestaan, käytämme harvoin täysin samaa tuoksuseosta. Tarpeet muuttuvat ja yhdellä hoitokerralla on keho voinut saada tarvittavan määrän jotain eteeristä öljyä. Seuraavalla kerralla jokin muu voi vetää enemmän puoleensa. Joillakin on kestosuosikkeja, joita toki kannattaa käyttää niin kauan, kun ne tuntuvat itselle hyviltä.

Aromahoidossa ollaan pyyhkeiden ja vilttien alla, vaatteita riisutaan sen verran kuin eri alueiden käsittelyä varten on tarpeen. Esillä on hoidettava alue, alue kerrallaan käsittelyn edetessä. Naisten kannattaa pukeutua takaa avattaviin rintaliiveihin, jos ei halua ottaa niitä kokonaan pois. Housuiksi kannattaa valita sellaiset, joita on helppo laskea alaspäin vyötäröltä, niin koko selän käsittely onnistuu helpoiten. Vaatteita suojataan pyyhkeillä mutta kaikkein parhaimpiin ei kannata hoitoon pukeutua: jos iholle jää öljyä, se imeytyy vaatteisiin ja voi sotkea niitä.

Yhdistän aromahoitoon tarpeen mukaan kuiva- ja liukukuppeja tai guashalla käsittelyä. Pidempiin hoitoihin voin tehdä lopuksi energiahoidon. Aromahoito yhdistettynä energiahoitoon onkin ollut oikein hyväksi havaittu. Käytettävistä menetelmistä sovitaan hoidettavan kanssa aina erikseen. Taustalla soi usein rentouttavaa musiikkia. Hoidon aikana ei tarvitse puhua mitään tai voidaan jutella paljonkin, asiakkaan mukaan mennään tässäkin! Joillekin puhuminen on terapeuttista, toisille hiljaisuudessa oleminen on rentouttavampaa.

Hoito voi olla myös muutakin kuin hierontaa. Aromahoitola Valous palveluista löytyy myös ryhmähoidot, eli pienelle porukalle tehtävä hoito. Siinä hierontaa ei välttämättä ole, tai se on vain esimerkiksi käsille tehtävä lyhyt käsittely. Aromaterapia kun on muutakin: jalkakylpy, tuoksumatka eteerisiä öljyjä käyttäen, tukkoisuutta avaava kasvosauna tai hoitava kääre kireässä kohdassa.

Sinun ei tarvitse tietää aromaterapiasta mitään tullessasi aromahoitoon. Hoidon aikana opit siitä jotain ja ennen kaikkea saat omakohtaisen kokemuksen, se riittää arvioimaan aromaterapian ja aromahoidon voimaa. Aromahoitoon ei kannata tulla kuumeisena. Flunssan jälkeen ei kuitenkaan tarvitse jäädä kauaa odottamaan ennen kuin tulee hoitoon, hoito voi auttaa kehoasi toipumaan nopeammin. Älä myöskään anna muunlaisten kipujen ja kolotusten olla esteenä hoidolle, niihinkin on todennäköistä saada helpotusta aromaterapiasta.

Aromaterapian tarkoitus on tasapainottaa kehoa, se miten keho hoitoon reagoi on aina yksilöllistä. Hengähdyshetki arjen kiireen keskellä on aina tervetullut ja uteliaisuus hoitomuotoa kohtaan on täysin hyvä syy käydä hoidossa vaikkei olisikaan sen kummempaa tällä hetkellä. Aromaterapialla tasapainottuu myös mielen haasteet. Kun elämä ahdistaa, on aika varata aika aromahoitoon! Jokainen meistä ansaitsee itsensä hoitamista. Aromaterapiassa yhdistyy mielen, sielun ja kehon hoito hienolla tavalla.

Jäikö jotain vielä mietityttämään? Kommentoi alle tai laita viestiä puhelimitse tai some-kanavien kautta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top