VALOUS

Tarttuisinko tarjoukseen?
Tarttuisinko tarjoukseen?

Vaikka olen tehnyt tutkimuksen Suomessa myytävistä eteerisistä öljyistä, olen siltikin usein epävarma, mitkä eteeriset öljyt ovat aidosti laadukkaita ja joita voisin suosittella muille. Tutkimukseni kattoi 14 eri merkkistä sitruunan eteeristä öljyä. Niiden kautta huomioin mm. seuraavaa: 

  • Tuoksuissa on todella paljon eroja 
  • Pullojen merkinnöissä on todella paljon puutteita 
  • Hinta vaihtelee paljon; täyteläisimmiltä tuoksuneet eivät olleet edullisimpia 

Voit lukea koko tutkimuksen tai siihen liittyvän koosteblogipostauksen

Nyt tuli vastaan HobbyHallin mainos, Bohomi Home Spa 100% Pure 6 x 10 ml, ja jäin miettimään ostaisinko edes teoriassa. Avasin sivun tarkempaa tarkastelua varten saadakseni lisätietoja. Settiin kuuluu: 

  • Laventeli 
  • Pepper mint (väärin kirjoitettuna) 
  • Sweet orange 
  • Lemon grass (väärin kirjoitettuna) 
  • Tea tree 
  • Eucalyptus 

Googlaamalla en löytänyt Bohomin valmistajan sivuja tai mitään muuta lisätietoja. Reilun parin kympin hinta ihmetyttää kuudesta öljystä, tutkimukseni sitruunoiden keskihinta taisi olla 12 euron tienoilla 10 ml pullolle. 100% eteerinen öljy merkintä pulloissa kuitenkin on. 

Sivuilta tai pullon kuvista en löytänyt tietoa mistä kasveista nämä öljyt ovat tai millä menetelmällä appelsiini on valmistettu: kylmäpuristus vai höyrytislaus ja onko se luomulaatuinen. Esimerkiksi eucalyptus globulus ja kochii sisältävät cineolea ja eucalyptus dives ja straigeriana eivät sisällä sitä. Cineole ärsyttää hengitysteitä ja sitä ei pitäisikään käyttää lapsilla tai astmaatikoilla. Jos sitrusöljy on kylmäpuristettu eikä se ole luomulaatuinen, sisältää se helposti kasvatusaikaisia torjunta-aineita. 

Mikäli haluaisin käyttää eteerisiä öljyjä vain tunkkaisten lenkkitossujen raikastamiseen tai muurahaisten karkoitukseen talon nurkilta, voisin saada myös huonompi laatuisista öljyistä tarpeellisen avun. Toki näissäkin tilanteissa joudun hengittämään nopeasti haihtuvia eteerisiä öljyjä niitä laittaessa. Mutta koska käytän eteerisiä öljyjä terapiatarkoitukseen, niitä antaumuksella hengittäen ja levittäen iholle, ei ole ihan sama mitä valitsen.  

Puutteellisten tietojen takia jättäisin nämä verkkokauppajätin tarjousöljyt tilaamatta ja keskittäisin jatkossakin tilaukset sellaisiin yrityksiin, joiden sivuilta saan luotettavan oloista, turvallisen aromaterapian periaatteita noudattavaa tietoa ja yrityksen toiminta on läpinäkyvää. Helppoa näiden asioiden tarkkaileminen ei ole mutta pakollista maailmassa jossa eteerisiä öljyjä väärennetään ja myydään väärien tietojen varassa. 

Ei ole yhtä ainoaa hyvää eteeristen öljyjen merkkiä, niitä on useampia. Se mitä itse haluat käyttää riippuu hyvin monesta asiasta: hinta, saatavuus, suosittelut. Helppoahan HobbyHallista olisi napata pari eteeristä öljyä mukaan tilaukseen, kun tilaa muutakin mutta näiden tietojen varassa en niin tekisi. Jos joku on käyttänyt Bohomi-sarjan eteerisiä öljyjä ja tehnyt vertailua muihin eteeristen öljyjen merkkeihin ja todennut ne hyväksi niin kuulen mielelläni!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top